Jääkiekon MM-kisoissa on tiivistahtinen ohjelma

Jääkiekon MM-kisoissa mennään jälleen toukokuussa vauhdikkaasti, kun turnaus pelataan Tshekin Prahassa ja Ostravassa.

Jääkiekon MM-kisat on keväällä aina yksi kiekkofanin kohokohdista, sillä reilun parin viikon ajalle mahtuu huikea määrä lätkää. Leijonat iskevät myös kansan syviin riveihin, joten turnausta seuraa moni, joka ei normaalisti ole juurikaan kiinnostunut jääkiekosta.

MM 2024 Otteluohjelma on jälleen tiivis rypistys, sillä pelit käynnistyvät 10. toukokuuta ja MM-finaali on ohjelmassa puolestaan 26. toukokuuta. Tässä välissä pelataan lohkovaiheet sekä pudotuspelit, joten paljon pelejä mahtuu lyhyen ajan sisään.

Lohkovaiheessa jokaiselle maalle tulee seitsemän peliä, koska turnauksessa on kaksi kahdeksan joukkueen lohkoa. Kaikki pelaavat kertaalleen toisiaan vastaan, minkä jälkeen neljä parasta maata etenee puolivälieriin. Puolestaan lohkojen viimeiset tippuvat ensi vuodeksi B-sarjaan, josta nousee kaksi parasta vastaavasti jääkiekon MM-kisoihin.

Suomen pelit jääkiekon MM-kisoissa

Leijonien osalta MM-turnaus käynnistyy 10. toukokuuta todelliselle herkkupalalla, kun vastaan asettuu kisaisäntä Tshekki. Tunnelma tulee taatusti olemaan aivan tapissa, kun loppuunmyyty Prahan O2 Arena kannustaa vimmatusti omiaan. Tämä on loistava mittari heti kättelyssä Suomelle siitä, missä kunnossa yhteispeli on. Tshekin lisäksi Suomi kohtaa lohkovaiheessa vielä Kanadan, Sveitsin, Tanskan, Norjan, Itävallan sekä Iso-Britannian.

Ennakolta Tshekki, Kanada ja Sveitsi tulevat olemaan kovia vastustajia, joten näissä peleissä mitataan toden teolla joukkueen kovuus. Suomelle pitäisi olla itsestäänselvyys edetä lohkosta jatkoon, joten puolivälierä on koko turnauksen kannalta se kohtalon ottelu. Puolivälierässä tippuminen on joka kerta todellinen katastrofi, kun taas välieriin selviäminen tekee turnauksesta jo jollakin määrin onnistuneen. Tietysti odotuksissa on joka vuosi maailmanmestaruus, mutta se on tavoite myös monella muulla joukkueella.

Suosikit MM-kisoihin

Tämän vuoden turnauksessa ehdottomien suosikkien joukkoon kuuluvat USA, Kanada ja Ruotsi, sillä maat ovat saaneet lukuisia aivan jäätävän kovia vahvistuksia NHL:n puolelta. Varsinkin Yhdysvallat on mielenkiintoinen maa seurattavaksi, sillä se ei ole viime vuosikymmenten aikana juurikaan menestystä niittänyt. Toki maalla on myös ollut jalkeilla yliopistopelaajista koostuvia nippuja. Tänä vuonna asia on toisin, koska se tuo aivan kärkiluokan pelaajia NHL:n puolelta. Jos paperilla katsoo kokoonpanoa, niin nämä kolme maata ovat aivan omassa luokassa. Suomen osalta joukkuepeli tuleekin korostumaan, koska sieltä puolelta on kaivettavissa kilpailuetua.